Kameratstøttetelefon

Kameratstøttetelefon

Publisert av Andreas E Røthe den 15.08.22.

For å ha et felles kontaktpunkt for alle veteraner og deres familier ble NVIOs kameratstøttetelefon opprettet i 2005.

Kameratstøttetelefon – 800 48 500 – betjenes 24/7/365 av kameratstøttekontakter. Her treffer du andre som har samme opplevelser og erfaringer som deg!

Kammeratstøtte NVIO

 

Fastlegen kan og hjelpe deg om du vil det

Fastlegeliste Voss

 

Legevakt tlf 116117, når fastlege ikkje er tilgjengelig og hjelpa ikkje kan venta.

Legevakt Voss Herad

 

Psykisk Helsetjeneste Voss Herad

Voss Herad

 

 

NVIOs kameratstøtteordning skal arbeide for mer åpenhet om psykisk helse - i et samspill mellom aktiviteter, kurs, samtaler og utdanning. Dette gjør vi gjennom anerkjennelse, synlighet, samfunnsengasjement og fremming av veteransaken.

Det er etablert rutiner for hvordan man besvarer henvendelser fra veteraner og pårørende som ringer inn. Operatørene har lang erfaring som kameratstøttekontakter og er autoriserte kameratstøttekontakter. Tjenesten driftes via en ekstern tjeneste og operatørene kan ikke spore innringernes telefonnummer og dette er å anse som en anonym tjeneste.

 Kameratstøtte.no - et skrivetilbud til soldater, veteraner og deres familie. Kameratstøtte.no ble opprettet i 2008 i et samarbeid med organisasjonen Mental Helse for å være et supplement til veteraner som ville skrive om sine utfordringer og erfaringer, fremfor å benytte kameratstøttetelefonen. Prinsippene er at alle som skriver/sender mail skal få svar innen 48 timer. Kameratstøtte.no har gjennomgått store endringer siden NVIO avsluttet samarbeidet med Mental Helse i 2017 og er en tjeneste i stadig utvikling. Tjenesten bemannes av kameratstøtteansvarlig i NVIO